lördag 26 december 2020

Chefs Table ”Massimo Bottura”

 



Massimo Bottura bokstavligen växte upp under köksbordet vid hemmet i Modena.
Som alla italienare säger när någon frågar var de äter den bästa maten. ”Hos mamma”, var Massimos svar.
Efter att ha startat sin första restaurang åkte han till New York för att vidareutvecklas. Där träffade han sin livs kärlek, Lara, som efter många om och men följde med till norra Italien.
1995 startade Massimo Osteria Francescana som belönats med tre Michelinstjärnor. Restaurangen återfinns också i det absolut övre skiktet av de 50 bästa restaurangerna i världen.
Massimo har också ett starkt lokalt socialt patos. När Modena drabbades av en förödande jordbävning förstördes också ett gigantiskt ostlager. 350 000 Parmigiano-Reggiano ostar riskerade att slängas. Massimo kom då på receptet på en risotto som skulle kokas med osten. Samtliga ostar såldes och receptet gjorde succé i Japan, London och New York. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar