söndag 8 december 2019

Letar efter sanning på Darknet

Hur har kvinnan som hittats liggande på magen med en kniv i hjärtat i den dyra lägenheten på Amaliegade i Köpenhamn dött? Puh vilken omständig mening, men täcker rätt bra vad tv-serien Förhöret handlar om.
En polis, spelad av Ulrich Thomsen, besöker bårhuset efter att man hittat en död kvinna i en lägenhet. När rättsläkaren drar bort täcket som skyler kvinnans ansikte får han en chock. Det är hans egen dotter som ligger på den kalla metallbritsen!
Polisen börjar genast en hårdför kamp om att ta reda på vad som hänt hans dotter, en dotter han egentligen inte känner och som han tappat taget om.
Polisen tror inte på obduktionsrapporten som pekar på självmord utanför övertygad om att hon blivit mördad. Han är en osympatisk person och skyr inte några medel för att finna det han tror är sanning. En jakt som utspelas i de myr obskyra delarna av internet, det så kallade Darknet. 
Åtta episoder liknande ett kammarspel med andra bra skådisar som David Dencik, Trine Dyrholm, Lars Mikkelsen och Nikolaj Lie Kaas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar