måndag 18 november 2019

Katt ger mening åt James liv

Baserad på James Bowens bästsäljare om gatukatten Bob såg jag A Street Cat Named Bob i helgen. Den är en biografi över James Bowens liv. James lever i London och har tampats med narkotikaproblem i flera år. En dag tar han en överdos och hamnar på sjukhus. Han får metadon utskrivet och ger sig ut i gatudjungeln för att försöka klara sig. 
Han är en skicklig sångare och musiker men det hjälper föga och inte många penningar hamnar i James "hatt" när han uppträder vid Covent Garden. 
Genom en mycket empatisk socialarbetare erhåller han ett hyreskontrakt i ett sjabbigt hus. Den tidigare hemlöse hjälp får en fast punkt i tillvaron. Efter ett par dagar får han så besök av en rödaktig katt. Katten ger James någon att ge kärlek till, han får bättre självförtroende och inkomsterna blir stadiga, eftersom allmänheten charmas av katten. Medierna blir också intresserade av det udda paret. 
Mörkret finns dock fortfarande hos James. Han har en pappa vars nya hustru inte vill veta av James. Även pappan har svårt att ge kärlek. 
En solskenshistoria i allt det mörka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar