söndag 17 maj 2020

Har väntat för länge med att se denna film

Jag gillar verkligen Frances McDormand. För mig symboliserar hon förutom suveränt skådespeleri även integritet. Inga "ducklips" här inte utan ett ansikte med karaktär.
Den här filmen, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, hörde jag talas om när den gick på bio för två år sedan. Jag har alltså dröjt två år med att se den.
Det är en gripande historia om en mamma som förlorar sin dotter som faller offer för en våldtäktsman och mördare. Polisen i Ebbing har inte fått några spår och i sanningens namn kanske de flesta av dem på polisstationen inte är några arbetsmyror.
Mamman, som heter Mildred, bestämmer sig då för att bekosta skyltningen på de tre stora reklampelare som finns där hennes dotter hittades mördad. På dessa billboards ställer hon frågan varför polisen inte har kommit någon vart i utredningen. Skulden lägger hon på chief Willoughby, spelad av Woody Harrelson. Även Woody gör ett fint porträtt av en man som visar sig ha både sympati och goda intentioner, men tyvärr brottas med sina egna demoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar