måndag 11 maj 2020

Tankarna som blockerar ditt välmående

Dina tankar blockerar ditt välmående. Tänk om du stressar i onödan.
Råden kommer från författaren Tomas Lydahl i denna självhjälpsbok. Läste den bland annat inför mitt första bokprat, och då är jag ändå van vid mordrättegångar och livesändningar. Nedan en del citat.

"Mina tankar om saker och ting är liknande de jag alltid haft, men jag ser inte lika allvarligt på dem längre, för jag vet att det bara är tankar och inget annat".

"Du bör skriva ner dina mål och läsa dem dagligen, visualisera dem, upprepa affirmationer, meditera och läsa inspirerande böcker dagligen för att hålla motivationen uppe enligt vissa metoder".

"Våra upplevelser och känslor kommer och skapas av våra tankar".

"Alltså, i samma ögonblick som du får en ny tanke, om samma situation, så får du en helt ny upplevelse om omständigheten. Det här betyder att det mesta aldrig är så illa som det först kan verka. Du behöver bara släppa taget om rådande tanke och vänta en stund, så får du en ny tanke och en ny upplevelse".

"Verkligheten (om en situation) kan ändras på en sekund".

"Om du istället är ok med att du ibland får dåliga tankar för stunden kommer dessa att försvinna fortare än om du aktivt försöker jobba bort dem".

"Det är när vi kämpar emot som vi mår som sämst".

"När vi ger uppmärksamhet åt positiva tankar så mår vi bra".

"Ge ett barn en lång lista av saker hon ska utföra och se sedan om hon blir stressad. Det blir hon inte, för ingen har lärt henne att hon ska tänka stresstankar".

"Lugn och ro finns inom dig hela tiden. Det är inget du behöver leta efter".

"Ju tystare du får i huvudet, desto lugnare blir du".

"Rösten med alla svaren du letar efter finns hos dig hela tiden, men du hör den inte alltid, när "verkliga och allvarliga" tankar snurrar i huvudet på dig".

"Var inte otålig".

"Minns att du är perfekt som du är, och har allt inom dig för att må riktigt bra".

"Din visdom tillhör bara dig och ingen annan (om råd)".

"Vad kan du göra när du känner stressen komma? Gör ingenting. Sluta tro på den helt enkelt".

"Du vet ju nu att det bara är just tankar så du behöver inte ta dem så allvarligt. Plus att det kommer nya härliga tankar så fort du släppt taget om de dåliga".

"Dålig självkänsla är enbart negativa tankar om dig själv. Släpp taget om dem".

"Många dåliga förhållanden bottnar i negativa tankar om relationen. Så fort dessa tankar elimineras ersätts de med nya härliga tankar om den och plötsligt blir relationen bra igen".

"Tänk om vi inte kan nå vår fulla potential förrän vi släpper våra negativa tankar om oss själva?".

"Tänk om dessa tankar som tynger ner oss inte är verklighet?".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar