torsdag 14 maj 2020

Kushners: The Number Of The Beast

Tittar på ett nytt avsnitt av Dirty Money på Netflix. Denna gång handlar det om Jared Kushner, president Donald Trumps svärson.
Jared är född i en rik och mäktig fastighetsfamilj, med patriarken Charles Kushner vid rodret. Denna Charles dömdes till fängelse för att ha lurat andra familjemedlemmar till att ha sex med prostituerade, filmat detta och sedan använt materialet till utpressning.
Jared är själv inte så dålig. Genom hans fastighetsbolag Kushner Companies försöker han få hyresgäster att flytta genom att skapa en obeboelig boendemiljö. Exempelvis använder byggarna borrar mitt i natten. Läckor i taket som inte fixas är vardagsmat.
Målet är när dessa mindre bemedlade hyresgäster flyttar, så renoveras de enkla lägenheterna till lyxbostäder för de ekonomiskt besuttna.
Dessutom så tar Kushners som hyresvärdar ut förseningsavgifter vid minsta försening, lägger på dessa på nya fakturor, så hyresgästerna hamnar i en ond spiral. Olagligt är bara förnamnet.
De vill inte heller legalisera sina byggnader. På sikt skulle det kosta massor av pengar för Kushners, och det går ju inte när man är ute efter att tjäna pengar.
"Hur man driver sitt företag visar vilken sorts person man är", säger R Torres på New York council. 

Kul kuriosa i sammanhanget är att byggnaden som Kushners köpte på Fifth Avenue i New York, där Kushner Companies har sitt säte, har numret 666.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar