torsdag 26 september 2019

En bok om kött men inget sex

Lina Wolff är en av författarna som intervjuats i Bokmässepodden, som är ett slags teaser inför Bokmässan. Wolff har precis utkommit med Köttets tid, en underhållande men också djupt andlig roman som jag är nyfiken på. Tänker att alla böcker som tar upp människans behov av andlighet känns lite lockande.
Tänker man på Lina Wolff som person så kan man inte låta bli att imponeras. Hon är 45 år och har en grymt gedigen utbildning i bagaget. Hon har studerat vid Stockholms och Lunds universitet, har en filosofie magister i litteraturvetenskap, filosofie kandidat i italienska och franska samt har en magisterexamen i internationell handel.
I Florens utbildade hon sig till tolk, vilket hon har arbetat som. Har också varit verksam som handelsagent. Nu bor hon i en liten by på landet vilket hon menar är en förutsättning för henne efter att ha levt stadsliv.
2016 vann hon Augustpriset med "De polyglotta älskarna" som är en lek med Michel Houellebecq och dennes kvinnoskildringar.
Hennes Köttets tid är som det låter, en bok som handlar om kött. Romanen är också en studie i åldrande. Lina Wolff säger att hon tänkte lite på sin farmor, bibliotekarien Anne-Marie Alfvén Eriksson när hon utformade karaktären Lucia, som är i dryga 80-årsåldern och nunna.
"Det var skönt att skriva om en nunna. Det är inget sex i min bok. Vi lever i en översexualiserad tid", framhåller Wolff i Bokmässepodden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar