torsdag 26 september 2019

Mördande konkurrens i modebransch

I inledningen får jag lite Dario Argento-vibbar. Det är konstnärligt, mycket konstnärligt i en exklusiv och egenartad miljö. Sedan minns man att det är Nicolas Winding Refn, regissören bakom Drive som gjort denna film. Svårt att förklara men det är samma kliniska 80-tals discofeeling här som i Drive.
The Neon Demon handlar om en ung småstadstjej från Georgia som kommer till Los Angeles för att pröva lyckan som modell. Enligt henne kan hon inget annat: ”Jag kan inte sjunga, dansa eller har någon annan talang, men jag är snygg”. Hon har rätt i sina antaganden och får kontrakt med en agentur.
Modellbranschen is a bitch. Jesse som hon heter får göra en del förnedrande uppdrag men arbetsgivarna älskar henne. Det gör däremot inte hennes plastikopererade konkurrenter som avskyr hennes äkthet. Eller som en modeskapare uttrycker det: ”Skönhet är inte allt. Det är det enda”.
En så att säga sjukt bra skräckthriller med Elle Fanning I rollen som Jesse. Supportar gör Christina Hendricks (Drive, Mad Men) och Keanu Reeves som ikläder sig rollen som vidrig hotellägare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar