Idag startar Bokmässan 2019. Hade gärna varit på plats på bokfesten i Göteborg men har denna månad varit borta mycket från familjen och var ju nyligen på en utbildningsresa till London. Jag får vackert fortbilda mig på andra sätt.
Som vanligt har Bokmässan en rad teman och i år är det Sydkorea, Medievetenhet och Jämställdhet som gäller. Angeläget är att mässan har bjudit in Dawit Isaak. Man ser det självklart inte som troligt att Isaak kommer, men vill på detta sätt sätta ljus på situationen i Eritrea och uppmärksamma alla på att Isaak fortfarande sitter fängslad.
Vad gäller fokuset på Sydkorea får vi reda på att poesin har en särskild ställning i detta land. Därför uppträder inte mindre än fyra koreanska poeter med sina verk under mässan, Euo-Young Jin, Haengsook Kim, Sang-Hak Ahn och Yong-Mok Shin.
En stor publikmagnet förväntas Han Kang bli, vars bok Vegetarianen har recenserats här på bloggen.
"Han Kang skriver så att det gör ont", står det i mässkatalogen, och det är en talande beskrivning av hennes författarskap. Nu har hon precis på svenska utkommit med självbiografiska Den vita boken, en bok om sorg, förlust och färgen vit.
MIK har också lyft fram Medievetenhet på agendan, med tanke på det av digitaliseringen förändrade medielandskapet. I mötesplatsen kan man lyssna på MIK-poddar, titta på MIK-bio, gå MIK-workshops eller göra en datadetox. Kort sagt, på mässan blir man MIK-smart.
Blir också sugen på att kolla på Lärarpodden för att se om detta kan utveckla mitt arbete och då jag inte är på plats är Bokmässepodden ett perfekt substitut.
Foto: Sydkorea med författaren Han Kan som särskild publikmagnet står i fokus på Bokmässan 2019.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar