söndag 29 september 2019

Patricia ger White Trash ett ansikte

I somras såg jag två bra serier som hade två, eller kanske tre saker gemensamt. De är förankrade i verkligheten, har Patricia Arquette i huvudrollen, samt utspelas i white trash-miljö.
Den bästa av de två var utan tvekan The Act. Claudine ”Dre Dre” Blanchard bor tillsammans med sin dotter Gypsy Rose, fantastiskt spelad av Joey King, i ett litet hus utanför Springfield, Missouri. Gypsy har alla möjliga sjukdomar man kan tänkas ha, epilepsi och svåra allergier för att nämna några. Hon sondmatas och sitter i rullstol.
Sin sjukdom till trots är Gypsy Rose bedårande med sin charm och barnsliga gulliga röst. Hon har hela huset fullt med gosedjur och är mamman till lags. Efter kontakt med en ny läkare börjar hon fundera om allt står rätt till. Är hon verkligen så sjuk som mamman vill påskina.
Allt slutar i tragedi när Dee Dee sommaren 2015 hittas i sin säng knivhuggen till döds. Inte ett spår finns att finna av Gypsy Rose...
Serien har fått ett mycket bra mottagande och man förstår varför. Grannarna till huset där Gypsy Rose och Dee Dee bodde är nog dock mindre förstående då området är fullständigt nedlusat av turister.
Den andra serien med Patricia Arquette jag såg var Escape At Dannemora. Här spelar Patricia en kärlekskrank fångvaktare som inleder ett förhållande med två av de intagna. Detta leder till en uppmärksammad rymning från fängelset.
Benicio del Toro och Paul Dano gör bra ifrån sig som fängelsekunder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar