söndag 15 september 2019

Småländsk Gösta och italiensk slyngel


Två bra serier jag såg i somras, men väldigt olika till sin karaktär, var Gösta av Lukas Moodysson med för mig nya bekantskapen Vilhelm Blomgren i huvudrollen som Gösta. Serien handlar om stockholmaren Gösta som flyttar till Småland för att ta jobb som barnpsykolog. Gösta är världens snällaste man, kanske för snäll ska det visa sig och snart ställer snällheten till med bekymmer. Moodysson har lyckats väl och man njuter gott av detta komiska stycke. Nämnas här ska även Amy Deasismont, mer känd under artistnamnet Amy Diamond. Hon gör en finfin tolkning av den nerviga flickvännen Melissa.
Den andra serien som jag njöt av i somras var Trust. Den handlar om kidnappningen av Jean Paul Getty III:s barnbarn som bär samma namn som sin farfar. Jean Paul Getty junior lever ett obekymrat bohemliv i Rom, men hamnar på onåd hos den italienska maffian på grund av pengar. Barnbarnet gör ett besök hos sin stenrike farfar på dennes gods Sutton Place i Surrey i hopp om att få låna pengar. Farfadern, som på ett sätt gillar sonsonens rebelliska son, nekar. Han var omtvistat snål. Ett exempel var att han lät installera en telefonautomat på godset där personalen fick betala för att ringa. Sonsonen kidnappas då han efter en blöt nattklubbskväll står framför en fontän, en suggestiv och fantastisk scen.
Oljemagnaten vägrar att betala en penny varvid kidnapparna till slut skär av ynglingens öra. Hur det går? Titta på serien!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar