fredag 27 mars 2020

Döttrar offer för barnhandel

Den danska flickan Milla försvinner från ett bostadsområde. Man antar att hon blivit kidnappad. Polismannen Rolf Larsen, spelad av Anders W Berthelsen, får uppdraget på sitt bord. Spåren pekar mot Polen. Hon ska ha setts på en mack i närheten av Stalowa Wola. Rolf är ensam hemma med sin 11 månader gamla dotter, men tiden är knapp så Rolf bestämmer sig för att ta färjan från Gedser till Rostock. Med på överfarten finns kriminalteknikern Skaubo, gestaltad av Nicolas Bro. 
Det råder storm ute och sjögången är vild. Rolf blir illamående och tar sig ut på däck tillsammans med dottern som ligger i vagnen. Rolf går på toaletten för att kräkas och när han kommer tillbaka är dottern borta. Tesen är att dottern har spolats överbord i ovädret men Rolf är övertygad om att även hans dotter har blivit kidnappad.
I andra avsnittet har det gått fem år. Rolf arbetar som polis i en sömnig småstad på Jylland. Tillsammans med kollegan Neel, (Olivia Joof) får man vetskap om att en man har kudnappat yngre kvinnor. Detta i sin tur leder vidare till spår som pekar mot en liga som ägnar sig åt barnhandel i Europa. Kan det vara så att Rolfs dotter finns därute?
Ett spännande, engagerande, gripande och kärleksfullt drama på åtta avsnitt. En stark insats gör för mig den okända skådespelaren Zofia Wichlacz, som spelar en ung polsk tjej som även hon desperat letar efter sin dotter som tagits ifrån henne efter födseln på ett kloster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar