söndag 22 mars 2020

Kyrkans största bedrägeri ska avslöjas

Museiintendenten på Louvren hittas rituellt och brutalt mördad. Polisen ringer upp professor Robert Langdon vid Harvard som intendenten tidigare under dagen hade stämt möte med. Langdon som är expert på symboler håller en föreläsning och åker efter den till Louvren för att prata med kommissarie Fache. Vad Langdon inte vet är att Fache är övertygad om att det är Langdon som är mördaren.
Langdons räddning initialt blir när utredaren Sophie Neuveu, spelad av Audrey Tautou, kommer till platsen och lyckas varna Langdon. En ytterligare sak som Langdon inte känner till är att Sophie är den mördades barnbarn.
Langdon får en chans att på en mycket kort tid försöka lösa de kryptiska meddelanden som lämnats på brottsplatsen. De lyckas fly och hamnar hos en excentrisk herre vid namn Leigh Teabing som vars liv gått ut på att försöka finna den helige Graal. Den helige Graal är för många den kalk som Jesus drack ur under den sista måltiden med lärjungarna. Teabing menar istället att den heliga Graal är en hemlighet som ett sällskap i mer än 1 000 år försökt beskydda. Nämligen att Jesus var gift med Maria Magdalena och att de tillsammans hade en dotter, Sara. Blodlinjen från Jesus har gått via Frankrike och merovingerna till idag då endast en ättling finns kvar. Denna person måste röjas ur vägen för att kyrkans största bedrägeri inte ska avslöjas.
En mäktig film med skådisar som Tom Hanks, Ian McKellen och Jean Reno i rollerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar