torsdag 12 mars 2020

Mest inflytelserik i Vita huset

Han har kallats den mest inflytelserika i Vita huset. Och den mest inflytelserika utanför Vita huset. Jared Kushner, Donald Trumps svärson. Fastighetsentreprenören som inte hade någon som helst erfarenhet. Han tog över ansvaret för sin far Charles fastighetsimperium när denne åkte in i fängelse på grund av skattebrott. 
Början av Jareds politiska karriär kännetecknades och kantades av naivitet vars följd blev en rad misstag. Hans möte med en rysk banktjänsteman som hade kontakter med Kreml vållade spekulationer om en rysk inblandning i valkampanjen 2016. Hans support till avskedandet av FBI-chefen James Comey initierade Robert Mueller-utredningen
Efter den knackiga starten har Kushner fått saker att hända. Han har utvecklats handelsavtal med Kananda och Mexiko, skrivit under ett lukrativt vapenavtal med Saudiarabien, stod bakom flytten av USA:s ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. 
Nu är den forne demokraten ansvarig och arkitekten bakom återvalet av Trump 2020. 
"Jag hoppas att mina resultat talar för sig själva", säger Kushner till Time. 
Kritiker inom administrationen säger om honom och hans självförtroende.
"Han borde sluta anta och istället ställa frågor och försöka lära sig."
Jared Kushner bor tillsammans med sin hustru Ivanka Trump i området Kalorama i Washington. Här har han grannar som Amazons Jeff Bezos och paret Obama. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar