lördag 26 oktober 2019

Ett löfte på sin själs frälsning

Jerry Black (Jack Nicholson) älskar fiske. Och ensamheten. Han sitter helst i sin sjöbod och dricker whisky och väntar på att det ska nappa. Han får snart napp, men av ett helt annat slag och som kommer att förändra hans liv.
Under sin avtackning nås festdeltagarna och kollegorna av att ett mord har begåtts på en liten flicka. Hon har hittats bestialiskt mördad i en skogsglänta. Hennes röda klänning och blodet utgör en grym kontrast mot den vitgnistrande snön. 
Jerry beslutar sig för att hänga med ut till brottsplatsen, trots att han tekniskt sett bara har ett par timmar kvar inom polisyrket. Jerry får som sista uppdrag den otacksamma uppgiften att underrätta flickans föräldrar. 
Till dem tvingas han att avge ett löfte. Att han ska hitta flickans mördare. Till varje pris. Löftet avger han på sin själs frälsning. 
Mycket stark, sevärd och olustig film. Förutom Jack Nicholson gör framförallt Benicio del Toro och Mickey Rourke små men naggande goda rolltolkningar och prestationer. Helen Mirren spelar barnpsykolog. Sean Penn regisserar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar